Sosyal Medya

Kültür Sanat

Brezilya’da "Türk Kültürü" konferansı

Brezilya’da "Türk ve Latin Amerika Kültürü, Tarih ve Gelenekleri - Kıtasal ve Bölgesel Yaklaşıma Bilimsel Yaklaşım" konferansı düzenlendi.



Brezilya Federal Parlamentosunda Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan büyükelçilikleri, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Türk Kültürü ve Mirası Vakfı (ITCHF) tarafından "Türk ve Latin Amerika Kültürü, Tarih ve Gelenekleri - Kıtasal ve Bölgesel Yaklaşıma Bilimsel Yaklaşım" konferansı düzenlendi.

Senatör Cristovam Ricardo Cavalcanti Buarque, konferansın açılışında yaptığı konuÅŸmada bin yıllık Türk kültürünün insanlığa katkı yaptığını vurgulayarak “Brezilya’da eksik olan, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye’deki siyasi uyumdur.” ifadelerini kullandı.

Bölge ülkelerinin paylaÅŸtığı Türk vizyonunu taktir ettiÄŸini söyleyen Buarque, “Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan, sorunları olsa bile bizim sahip olamadığımız uyuma sahipler.” dedi.

Latin Amerika ve Türk kültürleri arasındaki karşılıklı iÅŸ birliÄŸi ve etkileÅŸiminin daha da geliÅŸtirilmesi amacıyla düzenlenen konferansın ilk bölümünde Türkiye’nin Brasilia Büyükelçisi Ali Kaya Savut, “Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu ile Brezilya Arasındaki Ä°liÅŸkiler” hakkında sunumda bulundu.

Azerbaycan’ın Brasilia Büyükelçisi Elkhan Polukhov, Türk sanatının Azerbaycan mimarisinin oluÅŸumuna etkisi hakkında bilgi verdi. Kazakistan’ın Brasilia Büyükelçisi Kairat Sarzhanov da “Küresel Dünyada Kazakistan: Rekabetçilik ve Ulusal KimliÄŸin Korunması” baÅŸlıklı bir konuÅŸma yaptı.

Türk kanun sanatçısı Ahmet Baran ve ud sanatçısı Kamuran UmuzdaÅŸ, Azerbaycanlı kemençe sanatçısı Shahriyar Musayev ve Kazak dombra sanatçısı Aigul Kossanova’dan oluÅŸan TÃœRKSOY Halk Åžarkıları Grubu, konferansın ardından müzik dinletisi sundu.

Parlamentodaki galeri salonunda "Brezilya'da Türk Mirasının Bir Parçası" adlı fotoÄŸraf sergisi açıldı. 3 Kasım'a kadar açık kalacak sergide, Türk kültür, gelenek, tarih ve mimarisi ile Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’ın doÄŸal güzellikleri ve Türk halklarının yaÅŸantısını yansıtan fotoÄŸraflar yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.